Programma van de komende maanden

Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat kaartspelen. niet zo populair meer is bij dertigers en veertigers. Of dat het spel dat wij zondag’s na de noen bij ons thuis speelden, nl. “Wiezen” veel minder of zelfs niet meer gespeeld wordt. Geen “Truls” (troel) meer, “Abberdansen” (abondance) of “Mizeries” (miserie), maar ook geen “frangskes” voor ne zjuste en half frangskes voor nen overslag” zoals in de vorige eeuw.

speelkaarten

Toch spelen wij in onze KWB nog elke winter 12 keer met zo’n 6 tafels per avond waarop onze spelers het beste van zichzelf geven met dit ouderwets amusement. Mannen en vrouwen die met maten Wiezen in de Gildenzaal en als ze “goei” kaarten kregen zelfs met een prijs naar huis gaan. Eens het eindklassement gekend volgt er een etentje waarna hele mooie prijzen worden verdeeld. Bravo mensen, bedankt om het spel te blijven spelen, voor ons zijn jullie allemaal kampioenen. Volgende speeldata 9 december en 13 januari.


Ga hier naar de huidige stand

* * *


Sinterklaas is al bezig met van alles in te pakken voor zijn grote reis naar onze contreien. Er zijn al heel wat inschrijvingen binnengekomen, 't zal druk worden in Peulis en omstreken.

Moesten er nu nog gezinnen zijn die nog niet ingeschreven hebben en toch willen dat de Sint langs komt, het kan nog altijd maar doe het snel. Op zaterdag 3 december kan de goedheilig man dan zomaar aan je deur staan. Inschrijven kan ook via ons contactformulier.

Wie hem dus persoonlijk aan huis wil laten komen, geeft het adres, de voornamen van de kindjes en ook het gewenst uur (daar wordt in de mate van het mogelijke rekening mee gehouden).


* * *


sinterklaas

Den 10de december, ben je dan vrij en heb je niks te doen? Waarom rij je dan eens niet mee met ons naar de kerstmarkt in Düsseldorf? Heel gemakkelijk, je stapt ’s morgens op de bus aan de kerk in Peulis die je dan ’s avonds ook weer veilig en wel terugbrengt. Het juiste vertrekuur is op dit ogenblik nog niet gekend. Je wordt tot vlakbij de kerstmarkt gebracht, geen parkeerplaats zoeken of betalen. Voor de prijs moet je het ook niet laten, 15 euro p.p. waarbij je zorgeloos kan drinken en/of shoppen. Schrijf u snel in via onze website.


* * *


Zo zijn we aangekomen in het nieuwe jaar en, HET MAG WEER! Na 2 keer afgelast is er opnieuw een restaurantdag t.v.v. van de parochie Peulis. We nodigen iedereen uit om in de Gildenzaal te komen proeven van ons “witloof met kaassaus” of “vidévulling met kroketten”. Alle gezinnen in Peulis krijgen een uitnodiging in de bus om op zondag 22 januari potten en pannen te laten staan en naar ons restaurant te komen. Eten kan in shiften om 11:30, 12:30 en 13:30. Je kan ook inschrijven via onze website www.kwbpeulis.be of bij onze voorzitter Fons Rams, tel. 015/75.71.24. Van harte warm aanbevolen.


restauranttafel

* * *


Ook weer op het programma, het enige echte Schlagerfestival. Daarvoor moeten we dus naar de Trixxo Arena in Hasselt. Wij hebben alweer een bus ingelegd, samen met KWB Schriek, zodat alle schlagerliefhebbers zich er onbezorgd kunnen amuseren op zaterdag 25 maart. Wie treedt erop? Onder meer Sergio, Lisa Del Bo, Christoff, Luc Steeno, Willy Sommers, Laura Lynn, De Romeo’s e.a.. Polonaise en ander spektakel verzekerd.

Je hoeft alleen maar een plaatsje te reserveren via ons contactformulier en op te stappen in Peulis aan de kerk. De prijs, bus en entree is voor leden € 53, niet-leden betalen € 58. Het juiste uur van vertrek wordt later nog meegedeeld.


* * *


dartpijlen

Zoals reeds eerder vermeld voorzien wij een initiatie Darts. Niet zomaar een dartspijltje gooien naar een bord met wat cijfers op, neen, alles zoals het officieel moet gebeuren.

Heel het gebeuren gaat door in de Gildenzaal en wel van woensdag 29 maart tot 4 april. Eerst nog even goed kijken op tv hoe Dimitri en Kim het doen, daarna zelf proberen.

Hoe en wat wordt ons uitgelegd door een ervaringsdeskundige, mocht u interesse hebben kan u ons dat nu al laten weten via info@kwbpeulis.be


* * *